(Karl) Gunnar fortalte

Jeg er gift med Anne Hvarregaard (nu Mose). For en del år siden sikrede jeg domænenavnet hvarregaard.dk, for at undgå at en domænehaj, skulle snuppe det. Der var ikke specifikke planer for domænet, eller en side omkring det.

Verden er blevet bedre til at gøre brug af internettet de seneste 4-5 år, så måske er det ved at være tiden nu.

Gunnar Hvarregaard har været min kilde i det følgende, hvor jeg genfortæller, hvad han har fortalt mig om slægten. Der er masser af detaljer, der er udeladt. Det vigtigste er, hvis der er “hvarregaarder” derude, at i kan genkende jeres familietræ.

Gunnar sagde:
Før ca. år 1.500 lå der en stor herregård ved Hune. Gården hed Hvarregaard. Hver søndag kørte 3 kareter til kirke derfra, hvilket skulle illustrere gårdens størrelse.
Sandflugten i det nordjyske ende med at begrave gården og den lå passiv hen i de følgende ca. 300 år.
I ca. år 1825 købte en Søren Jensen landet hvor gården havde ligget, af enten Børglum Gods, eller evt. Birkelse Hovedgaard. Navne forgår ikke så let på den egn, så Søren Jensen endte med at blive kendt som Søren Hvarregaard. Det navn har siden forfulgt slægten. 🙂

1. Generation – Søren
Søren Hvarregaard fik 2 sønner Niels og Per.

2. Generation – Niels
Niels fik Søren, Peter, Hedvig, Jens, Lars og Inger. Peter døede som ung af den Spanske Syge på Sjælland.

3. Generation – Søren
Denne Søren fik Niels, (Karl) Gunnar (manden bag det beskrevne), Peter, Egon, Poul, Knud, Oluf, Svend, Astrid og Bodil.

2. Generation – Per
Per var Smed i Hune og fik børnene Ludvig, der overtog smedjen, samt Martin, Valdemar og en mere. De sidste 3 rejste til Amerika og Martin og Valdemar vendte senere hjem igen. Den sidste blev i Amerika og derfor eksisterer der i dag en gren af familien derovre.

3. Generation – Ludvig
Ludvig fik bl.a. Frode

4. Geneartion – Frode
Frode fik Lis, Mogens, Freddy med flere.

Det er det bedste jeg kan gøre. Jeg håber andre vil melde sig og evt. bidrage.

Jeg kan desuden tilføje, at Gunnar fik Dorte, Anne og Jane (4. generation). Anne har drengene Karl og Gustav og Jane har pigerne Anna og Johanne. (5. generation)

4 thoughts on “(Karl) Gunnar fortalte

 1. Jeg har med stor interesse læst dit indlæg.
  Som du kan se er jeg også en Hedvig efterkommer af Pers Hedvig, som var gift med Jens Christensen, de boede i Kås og fik 6 børn : Osvald, Herluf, Astrid, Arnold, Frida min mor, og Elmar. Min mor blev gift med Egon Brix og de fik 3 børn Hjørdis, Hedvig og Evan, hvor af jeg er den eneste overlevende.
  Jeg har 3 børn og 4 børnebørn, jeg bor i Tolne, hvor jeg har et Galleri og undervider i maleri, samt holder foredrag om kunst spec. Skagen malerne.
  Jeg har læst bogen ” DET blæser om HVARRE” og mente nok at den havde noget med vores historie at gøre.
  Tak for oplysningerne, håber vi mødes til træffet næste lørdag.
  Venlig hilsen Hedvig Brix. Tolne.

 2. Kære Hedvig
  Først kommentaren der “forsvandt”. Systemet er nyt, så der skal lige lidt indkøring til, før tingene fungerer ordentligt.
  Dit indlæg forsvandt, fordi systemet vil have at alle indlæg skal godkendes. Det er for at undgå spam fra reklamesites.
  Nu har jeg slået det fra, så alle indlæg bliver vist, så snart de er skrevet.
  Kommer der senere problemer med spam – så finder jeg en løsning på det til den tid. 🙂

 3. Kære Hedvig
  Tak for din kommentar. Jeg tror, der er noget i det, jeg har skrevet, der enten mangler eller hænger forkert sammen.
  I følge det jeg har skrevet er der kun en Hedvig (i de tidlige generationer) og hun var datter af Niels.
  Havde både Niels og Per en datter med det navn, eller har jeg mon fået placeret Hedvig forkert?

Skriv et svar